Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.
Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.
Numer normy | Tytuł normy |
PN-EN_ISO_6579_2003_AC_2014_11P | |
PN-EN_ISO_4833-2_2013-12_AC_2014-04E | 2014.05.05 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 07.100.30; 65.120 PN-EN ISO 4833-2:2013-12/AC Wprowadza EN ISO 4833-2:2013/AC:2014, IDT ISO 4833-2:2013/AC1:2014, IDT Mikrobiologia łańcucha żywnościowego Horyzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów |
PN_EN_ISO_8199_2010 | Jakość wody Ogólne wytyczne oznaczania liczby bakterii metodą hodowli |
pn-en_iso_9308-1_2014-12p | Jakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 1: Metoda filtracji membranowej do badania wód o małej ilości mikroflory towarzyszącej |
pn-en_iso_9308-1_2014-12e | Jakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 1: Metoda filtracji membranowej do badania wód o małej ilości mikroflory towarzyszącej |
pn-en_iso_9308-2_2014-06p | Jakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 2: Metoda najbardziej prawdopodobnej liczby |
PN-EN_ISO_9308-2_2014-06E | Jakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 2: Metoda najbardziej prawdopodobnej liczby |
pn-en_iso_11731-2_2008p | Jakość wody Wykrywanie i oznaczanie ilościowe bakterii z rodzaju Legionella Część 2: Metoda filtracji membranowej dla wód o małej liczbie bakterii |
pn-en_16493_2014-12e | Jakość wody Wymagania nomenklaturowe dotyczące rejestracji danych o bioróżnorodności, taksonomiczne listy gatunków i klucze |
PN-EN_ISO_17994_2014-04E | Jakość wody Wytyczne do porównania względnego odzysku mikroorganizmów według dwóch metod ilościowych |
PN_EN_ISO_16212_2011_U | Kosmetyki -- Mikrobiologia -- Oznaczanie liczby drożdży i pleśni |
PN_EN_ISO_29621_2011_U | Kosmetyki -- Mikrobiologia -- Przewodnik do oceny ryzyka i identyfikacji produktów niskiego ryzyka mikrobiologicznego |
PN_EN_ISO_11930_2012_U | Kosmetyki -- Mikrobiologia -- Test skuteczności i ocena zakonserwowania produktów kosmetycznych |
PN_EN_ISO_18415_2011_U | Kosmetyki -- Mikrobiologia -- Wykrywanie mikroorganizmów specyficznych i niespecyficznych |
pn-en_iso_17516_2014-11e | Kosmetyki Mikrobiologia Limity mikrobiologiczne |
pn-en_iso_18416_2016-01e | Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Candida albicans |
PN_EN_ISO_21150_2010 | Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Escherichia coli |
pn-en_iso_21150_2016-01e | Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Escherichia coli |
PN_EN_ISO_22717_2010 | Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Pseudomonas aeruginosa |
pn-en_iso_22717_2016-01e | Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Pseudomonas aeruginosa |
PN_EN_ISO_22718_2010 | Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Staphylococcus aureus |
pn-en_iso_22718_2016-01e | Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Staphylococcus aureus |
PN_EN_ISO_13720_2010_U | Mięso i przetwory mięsne -- Oznaczanie liczby przypuszczalnych Pseudomonas sp. |
pn-en_iso_16649-3_2015-07e | Mikrobiologia łańcucha żywnościowego Horyzontalna metoda oznaczania liczby beta-glukuronidazo-dodatnich Escherichia coli Część 3: Wykrywanie i oznaczanie techniką najbardziej prawdopodobnej liczby z zastosowaniem 5-bromo-4-chloro-3-indolilo- |
pn-en_iso_17604_2015-10e | Mikrobiologia łańcucha żywnościowego Pobieranie próbek z tusz do badań mikrobiologicznych |
pn-en_iso_18743_2015-11e | Mikrobiologia łańcucha żywnościowego Wykrywanie larw włośni Trichinella w mięsie metodą wytrawiania |
PN_EN_ISO_16140_2004_A1_2011_U | Mikrobiologia żywności i pasz -- Protokół walidacji metod alternatywnych |
PN_EN_ISO_6887_5_2010_U | Mikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych -- Część 5: Specyficzne zasady przygotowania mleka i przetworów mlecznych |
PN_EN_ISO_6887_4_2005_A1_2011_U | Mikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych -- Część 4: Specyficzne zasady przygotowania produktów innych niż mleko i przetwory mleczne, mięso i pr |
PN_EN_ISO_22118_2011_U | Mikrobiologia żywności i pasz -- Reakcja łańcuchowa polimerazy (PCR) do wykrywania drobnoustrojów chorobotwórczych w żywności -- Charakterystyka molekularnych metod wykrywania |
PN_EN_ISO_22119_2011_U | Mikrobiologia żywności i pasz -- Reakcja łańcuchowa polimerazy (PCR) do wykrywania drobnoustrojów chorobotwórczych w żywności -- Ogólne wymagania i definicje |
PN_EN_ISO_6887_5_2010 | Mikrobiologia żywności i pasz Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych Część 5: Specyficzne zasady przygotowania mleka i przetworów mlecznych |
PN_EN_ISO_7218_2008_Ap1_2010 | Mikrobiologia żywności i pasz Wymagania ogólne i zasady badań mikrobiologicznych |
PN-EN_ISO_7218_2008_A1_2013-10E | Mikrobiologia żywności i pasz Wymagania ogólne i zasady badań mikrobiologicznych |
pn-en_iso_7218_2008_a1_2013-10p | Mikrobiologia żywności i pasz Wymagania ogólne i zasady badań mikrobiologicznych |
PKN_ISO_TS_19036_2011 | Mikrobiologia żywności i pasz Wytyczne do szacowania niepewności pomiaru w metodach ilościowych |
PKN_CEN_ISO_TS_11133_1_2009 | Mikrobiologia żywności i pasz Wytyczne dotyczące przygotowania i wytwarzania pożywek Część 1: Ogólne wytyczne dotyczące kontroli jakości pożywek przygotowywanych w laboratorium |
PN-EN_ISO_11133_2014-07E | Mikrobiologia żywności, pasz i wody Przygotowanie, produkcja, przechowywanie i przeprowadzanie badań pożywek |
pn-en_iso_11133_2014-07e | Mikrobiologia żywności, pasz i wody Przygotowanie, produkcja, przechowywanie i przeprowadzanie badań pożywek |
PN_ISO_20128_2012 | Przetwory mleczne Oznaczanie liczby przypuszczalnego Lactobacillus acidophilus na pożywce selektywnej Metoda liczenia kolonii w temperaturze 37 °C |
PN_EN_ISO_11737_2_2010_U | Sterylizacja wyrobów medycznych -- Metody mikrobiologiczne -- Część 2: Badania sterylności stosowane podczas określania, walidacji i przebiegu procesu sterylizacji |
PN_EN_ISO_11737_2_2010 | Sterylizacja wyrobów medycznych Metody mikrobiologiczne Część 2: Badania sterylności wykonywane podczas określania, walidacji i utrzymywania skuteczności procesu sterylizacji |
pn-en_16421_2015-01e | Wpływ materiałów na wodę przeznaczoną do spożycia przez ludzi Zwiększenie wzrostu mikroorganizmów (EMG) |