Die auf diesem Server gestellten Polnischen Normen sind uhrheberrechtlich geschützt.
Die Dateien dürfen nicht kopiert, völlig gedruckt oder in irgendwelcher Form zugänglich gemacht werden.
Die Nummer der Norme | Der Titel der Norme |
pn-en_16618_2015-06e | Analiza żywności Oznaczanie akryloamidu w żywności metodą chromatografii cieczowej w połączeniu z tandemową spektrometrią mas (LC-ESI-MS/MS) |
pn-en_16619_2015-06e | Analiza żywności Oznaczanie benzo[a]pirenu, benz[a]antracenu, chryzenu i benzo[b]fluorantenu w artykułach żywnościowych metodą chromatografii gazowej w połączeniu ze spektrometrią mas (GC-MS) |
PN_EN_15829_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie ochratoksyny A w porzeczkach, rodzynkach, rodzynkach sułtańskich, mieszance owoców suszonych i suszonych figach -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego oraz detekcją fluorescency |
PN_EN_15835_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie ochratoksyny A w żywności dla niemowląt i małych dzieci, której głównym składnikiem są zboża -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego oraz detekcją fluorescencyjną |
PN_EN_15763_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie pierwiastków śladowych -- Oznaczanie zawartości arsenu, kadmu, rtęci i ołowiu metodą spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICP-MS) po mineralizacji ciśnieniowej |
PN_EN_15764_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie pierwiastków śladowych -- Oznaczanie zawartości cyny metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej oraz absorpcyjnej spektrometrii atomowej z atomizacją w piecu grafitowym (FAAS i GFAAS) po mineraliz |
PN_EN_15765_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie pierwiastków śladowych -- Oznaczanie zawartości cyny metodą spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICPMS) po mineralizacji ciśnieniowej |
PN_EN_16155_2012_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie sukralozy -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej |
PN_EN_15911_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Równoczesne oznaczanie dziewięciu substancji słodzących metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej i aerozolową detekcją światła rozproszonego |
PN_EN_15842_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Wykrywanie alergenów żywnościowych -- Postanowienia ogólne i metody walidacji |
PN_EN_15829_2010 | Artykuły żywnościowe Oznaczanie ochratoksyny A w rodzynkach korynckich, rodzynkach, sułtankach, mieszance suszonych owoców i suszonych figach Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną |
PN_EN_15835_2010 | Artykuły żywnościowe Oznaczanie ochratoksyny A w żywności na bazie zbóż przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną |
pn-en_13804_2013-06p | Artykuły żywnościowe Oznaczanie pierwiastków śladowych i ich form chemicznych Uwagi ogólne i wymagania szczegółowe |
pn-en_13805_2014-11e | Artykuły żywnościowe Oznaczanie pierwiastków śladowych Mineralizacja ciśnieniowa |
PN-EN_12823-1_2014-07E | Artykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy A metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej Część 1: Pomiar all-E-retinolu i 13-Z-retinolu |
PN-EN_14122_2014-07E | Artykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy B1 metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej |
PN-EN_14152_2014-07E | Artykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy B2 metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej |
PN-EN_14164_2014-08E | Artykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy B6 metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej |
PN-EN_12822_2014-08E | Artykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy E metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej Pomiar α-, β-, γ- i δ- tokoferolu |
PN_EN_12821_2009 | Artykuły żywnościowe Oznaczanie zawartości witaminy D metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej Pomiar cholekalcyferolu (D3) i ergokalcyferolu (D2) |
pn-en_12393-1_2014-01p | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 1: Warunki ogólne |
PN-EN_12393-1_2014-01E | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 1: Warunki ogólne |
pn-en_12393-2_2014-01p | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 2: Metody ekstrakcji i oczyszczania |
PN-EN_12393-2_2014-01E | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 2: Metody ekstrakcji i oczyszczania |
pn-en_12393-3_2014-01p | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 3: Oznaczanie i badania potwierdzające |
PN-EN_12393-3_2014-01E | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 3: Oznaczanie i badania potwierdzające |