Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.
Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.
Numer normy | Tytuł normy |
pn-en_iso_20483_2014-02_ap1_2015-08e | 2015.08.24 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 67.060 PN-EN ISO 20483:2014-02/Ap1 Ziarno zbóż i nasiona roślin strączkowych Oznaczanie zawartości azotu i przeliczanie na zawartość białka surowego Metoda Kjeldahla Copyright by PKN, Warszawa 2015 nr ref |
pn-en_16618_2015-06e | Analiza żywności Oznaczanie akryloamidu w żywności metodą chromatografii cieczowej w połączeniu z tandemową spektrometrią mas (LC-ESI-MS/MS) |
PN_EN_ISO_16050_2011_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej |
PN_EN_15851_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie aflatoksyny B1 w żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną |
PN_EN_15891_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie deoksyniwalenolu w zbożach, przetworach zbożowych oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją UV |
PN_EN_15850_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie zearalenonu w żywności na bazie kukurydzy dla niemowląt, mące jęczmiennej, mące kukurydzianej, polencie, mące pszennej oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci -- Metoda HPLC z oczyszcz |
PN_EN_15851_2012 | Artykuły żywnościowe Oznaczanie aflatoksyny B1 w żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną |
PN-EN_15891_2010P | Artykuły żywnościowe Oznaczanie deoksyniwalenolu w zbożach, przetworach zbożowych oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją UV |
PN-EN_15850_2010P | Artykuły żywnościowe Oznaczanie zearalenonu w żywności na bazie kukurydzy dla dzieci, mące jęczmiennej, mące kukurydzianej, polencie, mące pszennej oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powin |
PN_EN_ISO_6540_2010_U | Kukurydza -- Oznaczanie wilgotności (rozdrobnionego i całego ziarna) |
pn-en_iso_6540_2010p | Kukurydza Oznaczanie wilgotności (rozdrobnionego i całego ziarna) |
pn-en_iso_17715_2015-01e | Mąka pszenna (Triticum aestivum L.) Metoda amperometryczna pomiaru uszkodzenia skrobi |
pn-en_iso_5530-1_2015-01e_kolor | Mąka pszenna Fizyczne właściwości ciasta Część 1: Oznaczanie wodochłonności i właściwości reologicznych za pomocą farinografu |
pn-en_iso_5530-2_2015-01e | Mąka pszenna Fizyczne właściwości ciasta Część 2: Oznaczanie właściwości reologicznych za pomocą ekstensografu |
PN_EN_ISO_5529_2010_U | Pszenica -- Oznaczanie wskaźnika sedymentacyjnego -- Test Zeleny'ego |
pn-en_iso_21415-2_2015-12e_kolor | Pszenica i mąka pszenna Ilość glutenu Część 2: Oznaczanie glutenu mokrego i indeksu glutenu za pomocą urządzeń mechanicznych |
PN_EN_ISO_3093_2010_U | Pszenica, żyto i mąki z nich uzyskane, pszenica durum i semolina -- Oznaczanie liczby opadania metodą Hagberga-Pertena |
PN_EN_ISO_11747_2012_U | Ryż -- Oznaczanie oporności na wytłaczanie ziarn ryżu po ugotowaniu |
PN_EN_ISO_11746_2012_U | Ryż -- Wyznaczanie charakterystyki biometrycznej ziarn |
pn-en_iso_6647-1_2015-06e | Ryż Oznaczanie zawartości amylozy Część 1: Metoda odwoławcza |
pn-en_iso_6647-2_2015-06e | Ryż Oznaczanie zawartości amylozy Część 2: Metoda rutynowa |
pn-en_iso_17718_2015-01e_kolor | Śruta całoziarnowa i mąka z ziarna pszenicy (Triticum aestivum L.) Oznaczanie właściwości reologicznych jako funkcji miesienia i wzrostu temperatury |
PN_EN_ISO_7971_1_2009_U | Ziarno zbóż -- Oznaczania gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra -Część 1: Metoda odwoławcza |
PN_EN_ISO_7971_2_2009_U | Ziarno zbóż -- Oznaczania gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra -Część 2: Metoda sprawdzania przyrządów pomiarowych użytkowych poprzez odniesienie do międzynarodowych wzorcowych przyrządów pomiarowych |
PN_EN_ISO_7971_3_2009_U | Ziarno zbóż -- Oznaczania gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra -Część 3: Metoda rutynowa |
PN_EN_15948_2012_U | Ziarno zbóż -- Oznaczanie wilgotności i zawartości białka -- Metoda z zastosowaniem techniki pomiarowej spektroskopii transmisyjnej w bliskiej podczerwieni w całym ziarnie |
PN_EN_ISO_520_2011_U | Ziarno zbóż i nasiona roślin strączkowych -- Oznaczanie masy 1000 ziarn |
pn-en_iso_20483_2014-02p | Ziarno zbóż i nasiona roślin strączkowych Oznaczanie zawartości azotu i przeliczanie na zawartość białka Metoda Kjeldahla |
PN-EN_ISO_20483_2014-02E | Ziarno zbóż i nasiona roślin strączkowych Oznaczanie zawartości azotu i przeliczanie na zawartość białka surowego Metoda Kjeldahla |
PN_EN_ISO_712_2009_U | Ziarno zbóż i przetwory zbożowe -- Oznaczanie wilgotności -- Metoda odwoławcza |
PN_EN_ISO_24333_2010_AC_2010_U | Ziarno zbóż i przetwory zbożowe -- Pobieranie próbek |
PN_EN_ISO_24333_2010_KOLOR_U | Ziarno zbóż i przetwory zbożowe -- Pobieranie próbek |
pn-en_iso_7973_2016-01e | Ziarno zbóż i przetwory zbożowe Oznaczanie lepkości mąki Metoda z zastosowaniem amylografu |
PN_EN_ISO_712_2012 | Ziarno zbóż i przetwory zbożowe Oznaczanie wilgotności Metoda odwoławcza |
PN_EN_ISO_24333_2012_KOLOR | Ziarno zbóż i przetwory zbożowe Pobieranie próbek |
pn-en_iso_27971_2015-07e | Ziarno zbóż i przetwory zbożowe Pszenica zwyczajna (Triticum aestivum L.) Oznaczanie właściwości alweograficznych ciasta przy stałym dodatku wody dla mąki handlowej lub laboratoryjnej oraz procedura przemiału laboratoryjnego |
PN_EN_ISO_7971_1_2010 | Ziarno zbóż Oznaczanie gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra Część 1: Metoda odwoławcza |
PN_EN_ISO_7971_2_2010 | Ziarno zbóż Oznaczanie gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra Część 2: System sprawdzania przyrządów pomiarowych w odniesieniu do międzynarodowego wzorcowego przyrządu pomiarowego |
PN_EN_ISO_7971_3_2010 | Ziarno zbóż Oznaczanie gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra Część 3: Metoda rutynowa |
pn-en_15948_2015-05e_kolor | Ziarno zbóż Oznaczanie wilgotności i zawartości białka Metoda z zastosowaniem spektroskopii w bliskiej podczerwieni w całym ziarnie |
pn-en_iso_5527_2015-03e | Ziarno zbóż Terminologia |
PN_R_74013_2012 | Ziarno zbóż Wstępna kontrola jakości i badanie cech organoleptycznych |
PN_EN_ISO_2171_2010_U | Ziarno zbóż, nasiona roślin strączkowych i ich przetwory -- Oznaczanie zawartości popiołu metodą spalania |
pn-en_iso_11085_2015-10e | Ziarno zbóż, produkty wytworzone na bazie ziarna zbóż i pasze Oznaczanie zawartości tłuszczu surowego i tłuszczu całkowitego metodą ekstrakcji Randalla |
PN_EN_ISO_11085_2010_U | Ziarno zbóż, przetwory wyprodukowane na bazie zbóż i pasze -- Oznaczanie zawartości tłuszczu surowego i tłuszczu całkowitego metodą ekstrakcji Randalla |