Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.
Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.
Numer normy | Tytuł normy |
PN_EN_ISO_16050_2011_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej |
PN_EN_15829_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie ochratoksyny A w porzeczkach, rodzynkach, rodzynkach sułtańskich, mieszance owoców suszonych i suszonych figach -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego oraz detekcją fluorescency |
PN_EN_15890_2010_U | Artykuły żywnościowe -- Oznaczanie patuliny w soku owocowym i przecierze na bazie owoców, przeznaczonych dla niemowląt i małych dzieci -- Metoda HPLC z oczyszczaniem metodą podziału w układzie ciecz-ciecz i ekstrakcją do fazy stałej oraz dete |
PN_EN_15829_2010 | Artykuły żywnościowe Oznaczanie ochratoksyny A w rodzynkach korynckich, rodzynkach, sułtankach, mieszance suszonych owoców i suszonych figach Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną |
PN_EN_15890_2012 | Artykuły żywnościowe Oznaczanie patuliny w soku owocowym i przecierze na bazie owoców, dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem metodą podziału w układzie ciecz-ciecz i ekstrakcją do fazy stałej oraz detekcją UV |
PN_EN_12393_1_2009 | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej Część 1: Warunki ogólne |
PN_EN_12393_2_2009 | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej Część 2: Metody ekstrakcji i oczyszczania |
PN_EN_12393_3_2009 | Żywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej Część 3: Oznaczanie i badania potwierdzające |