Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.
Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.
Numer normy | Tytuł normy |
PN-EN_ISO_5536_2013-08_Ap1_2014-08E | 2014.08.11 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 67.100.10 PN-EN ISO 5536:2013-08/Ap1 Przetwory z tłuszczu mlecznego Oznaczanie zawartości wody Metoda Karla Fischera Copyright by PKN, Warszawa 2014 nr ref. PN-EN ISO 5536:2013-08/Ap1:2014-08 Wszelkie pr |
PN_ISO_27205_2012 | Fermentowane przetwory mleczne Starterowe kultury bakterii Charakterystyka |
PN_ISO_5546_2012 | Kazeiny i kazeiniany Oznaczanie pH (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_5739_2010 | Kazeiny i kazeiniany Oznaczanie zawartości cząstek przypalonych i substancji obcych |
PN_ISO_5548_2010 | Kazeiny i kazeiniany Oznaczanie zawartości laktozy Metoda fotometryczna |
PN_ISO_5543_2009 | Kazeiny i kazeiniany Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_5550_2010 | Kazeiny i kazeiniany Oznaczanie zawartości wody (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_5547_2010 | Kazeiny Oznaczanie kwasowości wolnej (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_5544_2009 | Kazeiny Oznaczanie zawartości popiołu związanego (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_7328_2010 | Lody jadalne i mieszanki lodziarskie na bazie mleka Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
PN-ISO_7586_2014-04P | Masło Oznaczanie stopnia dyspersji wody |
pn-iso_15648_2015-07p | Masło Oznaczanie zawartości soli Metoda potencjometryczna |
PN_EN_ISO_1211_2010_U | Mleko -- Oznaczanie zawartości tłuszczu -- Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
pn-iso_9622_2015-09p | Mleko i płynne przetwory mleczne Wytyczne do stosowania spektrometrii w zakresie średniej podczerwieni |
PN_EN_ISO_17678_2010_U | Mleko i przetwory mleczne -- Oznaczanie czystości składu tłuszczu mlecznego przez analizę triglicerydów z użyciem chromatografii gazowej (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_20541_2008_U | Mleko i przetwory mleczne -- Oznaczanie zawartości azotanów -- Metoda z użyciem redukcji enzymatycznej i spektrometrii absorpcji molekularnej po reakcji Griessa |
PN-EN_ISO_11816-1_2014-02E | Mleko i przetwory mleczne Oznaczanie aktywności fosfatazy alkalicznej Część 1: Metoda fluorymetryczna dla mleka i napojów na bazie mleka |
pn-en_iso_11816-1_2014-02p | Mleko i przetwory mleczne Oznaczanie aktywności fosfatazy alkalicznej Część 1: Metoda fluorymetryczna dla mleka i napojów na bazie mleka |
PN_EN_ISO_17678_2011 | Mleko i przetwory mleczne Oznaczanie czystości składu tłuszczu mlecznego przez analizę triglicerydów metodą chromatografii gazowej (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_20541_2010 | Mleko i przetwory mleczne Oznaczanie zawartości azotanów Metoda redukcji enzymatycznej i spektrometrii absorpcji molekularnej po uprzedniej reakcji Griessa |
PN-EN_ISO_8968-1_2014-03E | Mleko i przetwory mleczne Oznaczanie zawartości azotu Część 1: Zasada Kjeldahla i obliczanie białka surowego |
pn-en_iso_8968-1_2014-03p | Mleko i przetwory mleczne Oznaczanie zawartości azotu Część 1: Zasada Kjeldahla i obliczanie białka surowego |
PN_ISO_3889_2011 | Mleko i przetwory mleczne Specyfikacja kolb typu Mojonnier do ekstrakcji tłuszczu |
PN-EN_ISO_16297_2014-06E | Mleko Liczba bakterii Protokół do oceny metod alternatywnych |
PN_EN_ISO_7208_2008_U | Mleko odtłuszczone, serwatka i maślanka -- Oznaczanie zawartości tłuszczu -Metoda grawimetryczna (Metoda odwoławcza) |
PN_EN_ISO_7208_2010 | Mleko odtłuszczone, serwatka i maślanka Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
pkn-iso_ts_17193_2016-02p | Mleko Oznaczanie aktywności laktoperoksydazy Metoda fotometryczna (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_13366_1_2009_AC_2009 | Mleko Oznaczanie liczby komórek somatycznych Część 1: Metoda mikroskopowa (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_13366_1_2009_AP1_2009 | Mleko Oznaczanie liczby komórek somatycznych Część 1: Metoda mikroskopowa (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_5764_2010 | Mleko Oznaczanie punktu zamarzania Metoda z zastosowaniem krioskopu termistorowego (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_2446_2010 | Mleko Oznaczanie zawartości tłuszczu |
PN_EN_ISO_1211_2011 | Mleko Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_488_2010 | Mleko Oznaczanie zawartości tłuszczu Tłuszczomierze Gerbera |
PN_EN_ISO_1736_2008_U | Mleko w proszku i przetwory mleczne w proszku -- Oznaczanie zawartości tłuszczu -Metoda grawimetryczna (Metoda odwoławcza) |
PN-ISO_8156_2014-07P | Mleko w proszku i przetwory mleczne w proszku Oznaczanie wskaźnika nierozpuszczalności |
PN_EN_ISO_1736_2010 | Mleko w proszku i przetwory mleczne w proszku Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_6091_2012 | Mleko w proszku Oznaczanie kwasowości miareczkowej (Metoda odniesienia) |
pn-iso_5765-1_2015-07p | Mleko w proszku, mieszanki lodziarskie w proszku i sery topione Oznaczanie zawartości laktozy Część 1: Metoda enzymatyczna wykorzystująca glukozową część laktozy |
pn-iso_5765-1_2015-07p | Mleko w proszku, mieszanki lodziarskie w proszku i sery topione Oznaczanie zawartości laktozy Część 1: Metoda enzymatyczna wykorzystująca glukozową część laktozy |
pn-iso_5765-7_2015-07p | Mleko w proszku, mieszanki lodziarskie w proszku i sery topione Oznaczanie zawartości laktozy Część 1: Metoda enzymatyczna wykorzystująca glukozową część laktozy |
pn-iso_5765-7_2015-07p | Mleko w proszku, mieszanki lodziarskie w proszku i sery topione Oznaczanie zawartości laktozy Część 1: Metoda enzymatyczna wykorzystująca glukozową część laktozy |
pn-iso_5765-2_2015-09p | Mleko w proszku, mieszanki lodziarskie w proszku i sery topione Oznaczanie zawartości laktozy Część 2: Metoda enzymatyczna wykorzystująca galaktozową część laktozy |
pn-iso_5765-2_2015-09p | Mleko w proszku, mieszanki lodziarskie w proszku i sery topione Oznaczanie zawartości laktozy Część 2: Metoda enzymatyczna wykorzystująca galaktozową część laktozy |
PN_EN_ISO_1737_2010 | Mleko zagęszczone i mleko zagęszczone słodzone Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
PN-ISO_6734_2014-11P | Mleko zagęszczone słodzone Oznaczanie całkowitej zawartości suchej masy (Metoda odniesienia) |
pn-iso_2911_2015-08p | Mleko zagęszczone słodzone Oznaczanie zawartości sacharozy Metoda polarymetryczna |
PN-ISO_6731_2014-11P | Mleko, śmietanka i mleko zagęszczone Oznaczanie całkowitej zawartości suchej masy (Metoda odniesienia) |
PN-ISO_6731_2014-11P | Mleko, śmietanka i mleko zagęszczone Oznaczanie całkowitej zawartości suchej masy (Metoda odniesienia) |
PN_ISO_8262_3_2011 | Przetwory mleczne i żywność na bazie mleka Oznaczanie zawartości tłuszczu metodą grawimetryczną Weibulla-Berntropa (Metoda odniesienia) Część 3: Przypadki szczególne |
PN_ISO_20128_2012 | Przetwory mleczne Oznaczanie liczby przypuszczalnego Lactobacillus acidophilus na pożywce selektywnej Metoda liczenia kolonii w temperaturze 37 °C |
PN_ISO_29981_2012 | Przetwory mleczne Oznaczanie liczby przypuszczalnych bifidobakterii Metoda liczenia kolonii w temperaturze 37 °C |
PN-ISO_2920_2014-04P | Ser serwatkowy Oznaczanie suchej masy (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_1854_2010 | Ser serwatkowy Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_2450_2010 | Śmietanka i śmietana Oznaczanie zawartości tłuszczu Metoda grawimetryczna (Metoda odniesienia) |
PN-ISO_3976_2014-11P | Tłuszcz mleczny Oznaczanie liczby nadtlenkowej |
PN_ISO_23065_2012 | Tłuszcz mleczny z wzbogaconych przetworów mlecznych Oznaczanie zawartości kwasów tłuszczowych omega–3 i omega–6 metodą chromatografii gazowej |
PN-ISO_1740_2014-07P | Tłuszczowe przetwory mleczne i masło Oznaczanie kwasowości tłuszczu (Metoda odniesienia) |
PN-EN_ISO_5536_2013-08P | Tłuszczowe przetwory mleczne Oznaczanie zawartości wody Metoda Karla Fischera |