Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.
Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.
Numer normy | Tytuł normy |
pn-en_iso_12966-1_2015-01_ac_2015-06e | 2015.06.19 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 67.200.10 PN-EN ISO 12966-1:2015-01/AC Wprowadza EN ISO 12966-1:2014/AC:2015, IDT Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Chromatografia gazowa estrów metylowych kwasów tłuszczowych Część 1: Przewodnik do no |
PN_EN_ISO_17678_2010_U | Mleko i przetwory mleczne -- Oznaczanie czystości składu tłuszczu mlecznego przez analizę triglicerydów z użyciem chromatografii gazowej (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_17678_2011 | Mleko i przetwory mleczne Oznaczanie czystości składu tłuszczu mlecznego przez analizę triglicerydów metodą chromatografii gazowej (Metoda odniesienia) |
PN_EN_ISO_17059_2009_U | Nasiona oleiste -- Ekstrakcja oleju i przygotowywanie estrów metylowych kwasów tłuszczowych do analizy metodą chromatografii gazowej (Metoda szybka) |
PN_EN_ISO_17059_2010 | Nasiona oleiste Ekstrakcja oleju i przygotowanie do analizy estrów metylowych kwasów tłuszczowych otrzymanych z triacylogliceroli metodą chromatografii gazowej (Metoda szybka) |
PN_EN_ISO_659_2010 | Nasiona oleiste Oznaczanie zawartości oleju (Metoda odwoławcza) |
PN_EN_ISO_664_2010 | Nasiona oleiste Zmniejszenie próbki laboratoryjnej do próbki do badań |
pn-en_iso_10519_2015-11e | Nasiona rzepaku Oznaczanie zawartości chlorofilu Metoda spektrometryczna |
PN_EN_ISO_17932_2011_U | Olej palmowy -- Określanie pogarszania wskaźnika odbarwialności (DOBI) i zawartości karotenu |
PN_EN_ISO_12966_2_2011_U | Oleje i tłuszcze rośline oraz zwierzęce -- Chromatografia gazowa estrów metylowych kwasów tłuszczowych -- Część 2: Przygotowanie estrów metylowych kwasów tłuszczowych |
PN_EN_ISO_12966_3_2010_U | Oleje i tłuszcze rośline oraz zwierzęce -- Chromatografia gazowa estrów metylowych kwasów tłuszczowych -- Część 3: Przygotowanie estrów metylowych z zastosowaniem wodorotlenku trimetylosulfonowego (TMSH) |
PN_EN_ISO_11701_2010_U | Oleje i tłuszcze roślinne -- Oznaczanie zawartości fosfolipidów w lecytynach metodą HPLC z zastosowaniem detektora laserowego |
PN-EN_ISO_29822_2014-06E | Oleje i tłuszcze roślinne Izomeryczne diacyloglicerole Oznaczanie względnych ilości 1,2- i 1,3diacylogliceroli |
PN_EN_ISO_11702_2010_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Enzymatyczne oznaczanie ogólnej zawartości steroli |
PN_EN_ISO_3656_2011_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie absorbancji w nadfiolecie wyrażonej jako ekstynkcja właściwa w świetle UV |
PN_EN_ISO_15302_2010_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie benzo[a]pirenu -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z odwrócona fazą |
PN_EN_ISO_3961_2011_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie liczby jodowej |
PN_EN_ISO_3960_2010_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie liczby nadtlenkowej -Jodometryczne (wizualne) oznaczanie punktu końcowego |
PN_EN_ISO_27107_2010_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie liczby nadtlenkowej -Potencjometryczne oznaczanie punktu końcowego |
PN_EN_ISO_15753_2007_A1_2011_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych |
PN_EN_ISO_8292_2_2010_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie zawartości fazy stałej metodą pulsacyjnego NMR -- Część 2: Metoda pośrednia |
PN_EN_ISO_9936_2007_A1_2011_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce -- Oznaczanie zawartości tokoferoli i tokotrienoli wysokosprawną chromatografią cieczową |
PN_EN_ISO_8292_1_2010_U | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce --Oznaczanie zawartości fazy stałej metodą pulsacyjnego NMR -- Część 1: Metoda bezpośrednia |
pn-en_iso_12966-1_2015-01e | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Chromatografia gazowa estrów metylowych kwasów tłuszczowych Część 1: Przewodnik do nowoczesnej chromatografii gazowej estrów metylowych kwasów tłuszczowych |
pn-en_iso_12966-4_2015-07e_kolor | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Chromatografia gazowa estrów metylowych kwasów tłuszczowych Część 4: Oznaczanie techniką kapilarnej chromatografii gazowej |
PN_EN_ISO_23275_1_2009 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Odpowiedniki tłuszczu kakaowego w tłuszczu kakaowym i w czekoladzie naturalnej Część 1: Oznaczanie obecności odpowiedników tłuszczu kakaowego |
PN_EN_ISO_23275_2_2010 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Odpowiedniki tłuszczu kakaowego w tłuszczu kakaowym i w czekoladzie naturalnej Część 2: Oznaczanie ilościowe odpowiedników tłuszczu kakaowego |
PN_EN_ISO_660_2010 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie liczby kwasowej i kwasowości |
PN_EN_3960_2012 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie liczby nadtlenkowej Jodometryczne (wizualne) oznaczanie punktu końcowego |
PN_EN_ISO_3960_2009 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie liczby nadtlenkowej Jodometryczne (wizualne) oznaczanie punktu końcowego |
PN_EN_ISO_27107_2012 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie liczby nadtlenkowej Potencjometryczne oznaczanie punktu końcowego |
PN_EN_ISO_27107_2009 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie liczby nadtlenkowej Potencjometryczne oznaczanie punktu końcowego |
PN_EN_ISO_6886_2009 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie stabilności oksydacyjnej (test przyspieszonego utleniania) |
PN-EN_ISO_6883_2014-06E | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie umownego stosunku masy do objętości (ciężar litra w powietrzu) |
PN_EN_ISO_16931_2010 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie zawartości spolimeryzowanych triacylogliceroli metodą wysokosprawnej chromatografii sitowej (HPSEC) |
PN_EN_ISO_22959_2010 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie zawartości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych metodą chromatografii z wykorzystaniem kompleksów donor-akceptor w układzie on-line i HPLC z detekcją fluorymetryczną |
PN_EN_ISO_663_2009 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Oznaczanie zawartości zanieczyszczeń nierozpuszczalnych |
PN-EN_ISO_5555_2002_A1_2014-09E_KOLOR | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Pobieranie próbek |
PN_EN_ISO_15303_2010 | Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce Wykrywanie oraz identyfikacja lotnych zanieczyszczeń organicznych metodą GC/MS |
PN-EN_ISO_29841_2014-06E | Oleje i tłuszcze roślinne Oznaczanie produktów rozkładu chlorofili a i a′ (feofytyn a, a′ i pirofeofytyn) |
PN-EN_ISO_12872_2014-06E | Oliwa z oliwek oraz oliwa z wytłoczyn z oliwek Oznaczanie zawartości 2-monopalmitynianu glicerolu |
PN-EN_ISO_12873_2014-06E | Oliwa z oliwek oraz oliwa z wytłoczyn z oliwek Oznaczanie zawartości wosku metodą kapilarnej chromatografii gazowej |
PN-EN_ISO_12228-1_2014-09E | Oznaczanie zawartości poszczególnych steroli i ich sumy Metoda chromatografii gazowej Część 1: Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce |
pn-en_iso_12228-2_2014-12e | Oznaczanie zawartości poszczególnych steroli i ich sumy Metoda chromatografii gazowej Część 2: Oliwa z oliwek oraz oliwa z wytłoczyn z oliwek |
PN_EN_14103_2011_U_KOLOR | Produkty przetwarzania olejów i tłuszczów -- Estry metylowe kwasów tłuszczowych (FAME) -- Oznaczanie zawartości estrów i estru metylowego kwasu linolenowego |
PN_EN_14105_2011_U | Produkty przetwarzania olejów i tłuszczów -- Estry metylowe kwasów tłuszczowych (FAME) -- Oznaczanie zawartości wolnego i ogólnego glicerolu oraz mono-, di-, triacylogliceroli |
PN_EN_14103_2012_KOLOR | Produkty przetwarzania olejów i tłuszczów Estry metylowe kwasów tłuszczowych (FAME) Oznaczanie zawartości estrów i estru metylowego kwasu linolenowego |
PN_EN_14105_2012 | Produkty przetwarzania olejów i tłuszczów Estry metylowe kwasów tłuszczowych (FAME) Oznaczanie zawartości wolnego i ogólnego glicerolu oraz mono-, di- i triacylogliceroli |
PN_EN_ISO_734_2_2010_U | Śruta nasion oleistych -- Oznaczanie zawartości oleju -- Część 2: Szybka metoda ekstrakcji |
PN_EN_ISO_734_2_2010 | Śruta nasion oleistych Oznaczanie zawartości oleju Część 2: Szybka metoda ekstrakcji |