Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.
Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.
Numer normy | Tytuł normy |
PN_EN_12042_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Dzielarki ciasta -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12041_A1_2009_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Formierki -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13885_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Klipsownice -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12043_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Komory leżakowania -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_15861_2012_U_KOLOR | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Komory wędzarnicze -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13871_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Kostkownice -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13886_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Kotły kuchenne z napędem narzędzia mieszającego i/lub miksującego -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1974_A1_2009_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Krajalnice -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_14655_A1_2010_U_KOLOR | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Krajalnice bagietek -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13954_A1_2010_U_KOLOR | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Krajalnice chleba -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13870_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Krajalnice do kotletów -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1678_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Krajalnice warzyw -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12855_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Kutry z obrotową misą -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13390_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Maszyny do ciast nadziewanych i tart -Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_15774_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Maszyny do produkcji makaronów, klusek i pierożków (tagliatelle, cannelloni, ravioli, tortellini, orecchiette i gnocchi) -Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12852_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Maszyny do rozdrabniania i miksery -Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_453_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Miesiarki do ciasta -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13570_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Mieszarki -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13389_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Mieszarki poziome -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12854_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Mieszarki wysięgnikowe -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12463_A1_2011_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Nadziewarki i urządzenia pomocnicze -Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13534_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Nastrzykiwarki -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13208_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Obieraczki warzyw -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13621_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Osuszarki do sałaty -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1673_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Piece obrotowe -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13288_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Podnośniki i wywrotnice -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higienystwa |
PN_EN_12267_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Przecinarki tarczowe -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12268_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Przecinarki taśmowe -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12984_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Przenośne i/lub ręcznie prowadzone maszyny i urządzenia z mechanicznym napędem narzędzi tnących -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12851_A1_2010_U_KOLOR | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Przystawki wieloczynnościowych maszyn gastronomicznych -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12853_A1_2010_AC_2011_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Ręczne miksery i ubijarki -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12853_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Ręczne miksery i ubijarki -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12355_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Skórowarki i odbłoniarki -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_454_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Ubijarki i miesiarki planetarne -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13591_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Urządzenia do załadowywania pieca -Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1674_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Wałkowarki do ciasta -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12331_A2_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Wilki -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12505_A1_2009_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Wirówki do przetwarzania olejów i tłuszczów spożywczych -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_14957_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Zmywarki do naczyń z przenośnikiem -ń przenośnikiem bezpieczeństwa Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_12042_2014-05p_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Automatyczne dzielarki ciasta Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN-EN_12042_2014-05E_KOLOR | Maszyny dla przemysłu spożywczego Automatyczne dzielarki ciasta Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_16743_2016-02e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Automatyczne krajalnice przemysłowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_15180_2014-12e_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Dozowniki żywności Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_12041_2015-01e_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Formierki Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12041_A1_2010 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Formierki Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN-EN_13885_A1_2010P | Maszyny dla przemysłu spożywczego Klipsownice Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_12043_2015-01e_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Komory leżakowania Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_15861_2012p_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Komory wędzarnicze Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_13871_2015-02e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Kostkownice Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_13870_2015-10e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Krajalnice do kotletów Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1974_A1_2010 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Krajalnice Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN-EN_12855_A1_2010P | Maszyny dla przemysłu spożywczego Kutry z obrotową misą Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13390_A1_2012 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Maszyny do ciast nadziewanych i tart Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_15165_2014-11e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Maszyny do formowania Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_15467_2015-01e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Maszyny do odgławiania ryb i filetowania Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_14958_A1_2010 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Maszyny do produkcji mąki i semoliny Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_453_2014-12p | Maszyny dla przemysłu spożywczego Miesiarki do ciasta Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_453_2014-12e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Mieszarki do ciasta Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_453_2014-12_ap1_2016-02e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Mieszarki do ciasta Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny Copyright by PKN, Warszawa 2016 nr ref. PN-EN 453:2014-12/Ap1:2016-02 Wszelk |
pn-en_454_2015-01e_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Mieszarki planetarne Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12854_A1_2012 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Mieszarki wysięgnikowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_12463_2014-12e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Nadziewarki i urządzenia pomocnicze Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_13208_A1_2012 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Obieraczki warzyw Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1673_A1_2010 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Piece obrotowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_1672-1_2014-12e_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Pojęcia podstawowe Część 1: Wymagania z zakresu bezpieczeństwa |
PN_EN_1672_2_A1_2009 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Pojęcia podstawowe Część 2: Wymagania z zakresu higieny |
PN_EN_12267_A1_2011 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Przecinarki tarczowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12268_A1_2011 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Przecinarki taśmowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_12268_2014-12e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Przecinarki taśmowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12851_A1_2012_KOLOR | Maszyny dla przemysłu spożywczego Przystawki wieloczynnościowych maszyn gastronomicznych Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12355_A1_2011 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Skórowarki i odbłoniarki Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_15166_2009 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Urządzenia automatyczne do przecinania tusz zwierząt rzeźnych Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_1674_2015-10e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Wałkowarki do ciasta Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1674_A1_2010 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Wałkowarki do ciasta Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12331_A2_2012 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Wilki Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_12331_2015-10e | Maszyny dla przemysłu spożywczego Wilki Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_12505_A1_2010 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Wirówki do przetwarzania olejów i tłuszczów spożywczych Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
pn-en_13732_2013-11p_kolor | Maszyny dla przemysłu spożywczego Zbiornikowe schładzarki mleka stosowane w gospodarstwach rolnych Wymagania dotyczące działania, bezpieczeństwa i higieny |
PN_ISO_3889_2011 | Mleko i przetwory mleczne Specyfikacja kolb typu Mojonnier do ekstrakcji tłuszczu |
PN_ISO_488_2010 | Mleko Oznaczanie zawartości tłuszczu Tłuszczomierze Gerbera |
PN_EN_13951_2012_U | Pompy do cieczy -- Wymagania dotyczące bezpieczeństwa -- Urządzenia do produktów spożywczych; Zasady konstruowania umożliwiające zapewnienie higieny w użytkowaniu |
PN-ISO_7700-1_2014-06P | Produkty żywnościowe Sprawdzanie wzorcowania wilgotnościomierzy użytkowych Część 1: Wilgotnościomierze do ziarna zbóż |
pn-en_iso_5223_2016-02e | Sita laboratoryjne do ziarna zbóż |