Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.
Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.
Numer normy | Tytuł normy |
PN_EN_28960_2011_U | Chłodziarki, urządzenia do przechowywania zamrożonej żywności, zamrażarki do domowego i podobnego użytku -- Pomiary hałasu emitowanego do powietrza |
PN_EN_60705_2012_U_KOLOR | Domowe kuchenki mikrofalowe -- Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_61591_2002_A2_2011_U | Domowe okapy nadkuchenne i inne wyciągi oparów kuchennych -- Metody badań cech funkcjonalnych |
PN-EN_61591_2002_A11_2014-08E_KOLOR | Domowe okapy nadkuchenne i inne wyciągi oparów kuchennych Metody badań cech funkcjonalnych |
pn-en_61591_2002_a12_2015-04e | Domowe okapy nadkuchenne i inne wyciągi oparów kuchennych Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_30_1_4_2012_U | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwa gazowe -- Część 1-4: Bezpieczeństwo -- Urządzenia z jednym lub kilkoma palnikami wyposażonymi w automatyczny układ sterowania |
PN_EN_30_1_4_2011 | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwa gazowe Część 1-4: Bezpieczeństwo Urządzenia z jednym lub kilkoma palnikami wyposażonymi w automatyczny układ sterowania |
PN_EN_30_1_1_A1_2010_U_KOLOR | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe -- Część 1-1: Bezpieczeństwo -- Postanowienia ogólne |
PN_EN_30_1_1_A2_2010_AC_2011_U | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe -- Część 1-1: Bezpieczeństwo -- Postanowienia ogólne |
PN_EN_30_1_1_A2_2010_U | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe -- Część 1-1: Bezpieczeństwo -- Postanowienia ogólne |
PN_EN_30_1_1_2010_KOLOR | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe Część 1-1: Bezpieczeństwo Postanowienia ogólne |
PN_EN_30_1_2_2012_U | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia spalające gaz -- Bezpieczeństwo -Część 1-2: Urządzenia wyposażone w piekarnik i/lub opiekacz z wymuszonym obiegiem powietrza |
pn-en_30-2-1_2015-10e | Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia spalające paliwa gazowe Część 2-1: Racjonalne wykorzystanie energii Postanowienia ogólne |
PN_EN_50304_2009_A1_2010_U | Elektryczne kuchnie, płyty kuchenne, piekarniki i opiekacze do użytku domowego -Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_50304_2009_U_KOLOR | Elektryczne kuchnie, płyty kuchenne, piekarniki i opiekacze do użytku domowego -Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_60619_2002_A2_2005_U | Elektryczne przyrządy do przygotowywania żywności -- Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_60704_2_10_2012_U | Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 2-10: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych kuchni, piekarników, opiekaczy, kuchenek mikrofalowych i urządzeń kombinowanych |
PN_EN_60704_2_13_2011_U | Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 2-13: Wymagania szczegółowe dla okapów nadkuchennych |
pn-en_60704-2-14_2013-10_a11_2015-03e | Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego Procedura badania hałasu Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące chłodziarek, urządzeń do przechowywania zamrożonej żywności i zamrażarek |
PN_EN_50242_2008_A11_2012_U_KOLOR | Elektryczne zmywarki do użytku domowego -- Metody pomiaru cech funkcjonalnych |
PN-EN_60350-1_2014-03E_KOLOR | Elektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 1: Elektryczne kuchnie, piekarniki, piekarniki parowe i opiekacze Metody badań cech funkcjonalnych |
pn-en_60350-1_2014-03_a11_2014-12e | Elektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 1: Elektryczne kuchnie, piekarniki, piekarniki parowe i opiekacze Metody badań cech funkcjonalnych |
PN-EN_60350-2_2014-03E_KOLOR | Elektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 2: Płyty kuchenne Metody badań cech funkcjonalnych |
pn-en_60350-2_2014-03_a11_2014-12e | Elektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 2: Płyty kuchenne Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_60335_2_13_2010_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-13: Wymagania szczegółowe dotyczące frytownic, patelni i podobnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_13_2010_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-13: Wymagania szczegółowe dotyczące frytownic, patelni i podobnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_14_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych |
PN_EN_60335_2_15_2007_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-15: Wymagania szczegółowe dotyczące sprzętu do ogrzewania cieczy |
PN_EN_60335_2_16_2004_A2_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-16: Wymagania szczegółowe dotyczące młynków podzlewozmywakowych |
PN_EN_60335_2_24_2005_A12_2010_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-24: Wymagania szczegółowe dotyczące sprzętu chłodniczego, urządzeń do wytwarzania lodów i wytwornic lodu |
PN_EN_60335_2_24_2010_U_KOLOR | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-24: Wymagania szczegółowe dotyczące sprzętu chłodniczego, urządzeń do wytwarzania lodów i wytwornic lodu |
PN_EN_60335_2_25_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-25: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych oraz kuchenek mikrofalowych kombinowanych |
PN_EN_60335_2_25_2007_A11_2010_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-25: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych oraz kuchenek mikrofalowych kombinowanych |
PN_EN_60335_2_35_2005_A2_2011_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-35: Wymagania szczegółowe dotyczące przepływowych ogrzewaczy wody |
PN_EN_60335_2_36_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-36: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych trzonów kuchennych, piekarników, płyt kuchennych i płytek grzejnych dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_37_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytownic dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_37_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytownic dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_42_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-42: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych pieców konwekcyjnych, sprzętu do obróbki termicznej w parze i pieców konwekcyjnych parowych dla zakładów zbiorowe |
PN_EN_60335_2_47_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-47: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych kotłów warzelnych dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_48_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_48_2009_A11_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_58_2010_A11_2010_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-58: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych zmywarek do naczyń dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_6_2006_A12_2012_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_6_2006_A11_2010_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_74_2008_A2_2010_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-74: Wymagania szczegółowe dotyczące przenośnych grzałek nurkowych |
PN_EN_60335_2_9_2007_A13_2011_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-9: Wymagania szczegółowe dotyczące opiekaczy i podobnego przenośnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_90_2006_A1_2010_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-90: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_108_2008_U | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania użytkowania -- Część 2-108: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrolizatorów |
PN_EN_60335_2_13_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-13: Wymagania szczegółowe dotyczące frytownic, patelni i podobnego sprzętu |
pn-en_60335-2-14_2009_a12_2016-03e | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych |
pn-en_60335-2-25_2012_a1_2015-11e | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-25: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych oraz kuchenek mikrofalowych kombinowanych |
PN_EN_60335_2_3_2007_AC_2012 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-3: Wymagania szczegółowe dotyczące żelazek elektrycznych |
pn-en_60335-2-31_2015-02e | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-31: Wymagania szczegółowe dotyczące okapów nadkuchennych i innych wyciągów oparów kuchennych |
pn-en_60335-2-34_2013-09p | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-34: Wymagania szczegółowe dotyczące sprężarek z silnikiem |
PN_EN_60335_2_36_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-36: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych trzonów kuchennych, piekarników, płyt kuchennych i płytek grzejnych dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_37_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytkownic dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_37_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytkownic dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_38_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-38: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy jedno- i dwupłytowych dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_42_2009_KOLOR | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-42: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych pieców konwekcyjnych, sprzętu do obróbki termicznej w parze i pieców konwekcyjnych parowych dla zakładà |
PN_EN_60335_2_47_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-47: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych kotłów warzelnych dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_48_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_48_2009 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_50_2010 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-50: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych bemarów dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_58_2010 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-58: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych zmywarek do naczyń dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_6_2006_AC_2012 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu |
pn-en_60335-2-6_2015-05e | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_62_2011 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-62: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych wyparzaczy dla zakładów zbiorowego żywienia |
PN_EN_60335_2_9_2007_AC_2011 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-9: Wymagania szczegółowe dotyczące opiekaczy i podobnego przenośnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_9_2007_AC_2012 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-9: Wymagania szczegółowe dotyczące opiekaczy i podobnego przenośnego sprzętu |
PN_EN_60335_2_90_2011 | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-90: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych dla zakładów zbiorowego żywienia |
pn-en_50615_2015-04e_kolor | Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Wymagania szczegółowe dotyczące urządzeń do zapobiegania i tłumienia ognia do płyt kuchennych (płyt grzejnych) |
PN_EN_61309_2002_U | Frytkownice do użytku domowego -- Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_203_1_A1_2010 | Gastronomiczne urządzenia kuchenne na paliwo gazowe Część 1: Ogólne zasady bezpieczeństwa |
PN_EN_203_2_1_2010 | Gastronomiczne urządzenia kuchenne na paliwo gazowe Część 2-1: Wymagania szczególne Palniki odkryte i palniki do woków |
PN_EN_203_2_2_2010 | Gastronomiczne urządzenia kuchenne na paliwo gazowe Część 2-2: Wymagania szczególne Piekarniki |
PN-EN_60335-2-14_2009_AC_2014-06 | Household and similar electrical appliances – Safety – Part 2-14: Particular requirements for kitchen machines ma status Poprawki do Polskiej Normy |
pn-en_60335-2-14_2009_ac_2016-03p | Household and similar electrical appliances – Safety – Part 2-14: Particular requirements for kitchen machines ma status Poprawki do Polskiej Normy |
PN-EN_60335-2-15_2007_AC_2014-06P | Household and similar electrical appliances – Safety – Part 2-15: Particular requirements for appliances for heating liquids ma status Poprawki do Polskiej Normy |
PN_EN_1673_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Piece obrotowe -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_14957_A1_2010_U | Maszyny dla przemysłu spożywczego -- Zmywarki do naczyń z przenośnikiem -ń przenośnikiem bezpieczeństwa Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_1673_A1_2010 | Maszyny dla przemysłu spożywczego Piece obrotowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny |
PN_EN_15181_2008_U | Metoda pomiaru zużycia energii piekarników gazowych |
PN-EN_60661_2014-11E_KOLOR | Metody pomiaru cech funkcjonalnych elektrycznych przyrządów do parzenia kawy do użytku domowego |
PN-EN_12815_2004_AC_2014-09P | Residential cookers fired by solid fuel – Requirements and test methods ma status Poprawki do Polskiej Normy |
PN_EN_60442_2002_A1_2003_U | Tostery elektryczne do użytku domowego i podobnego -- Metody badań cech funkcjonalnych |
PN_EN_60442_2002_U | Tostery elektryczne do użytku domowego i podobnego -- Metody badań cech funkcjonalnych |
PN-EN_203-1_2014-05E | Urządzenia gastronomiczne zasilane paliwami gazowymi Część 1: Ogólne zasady bezpieczeństwa |
PN-EN_203-2-7_2014-05E | Urządzenia gastronomiczne zasilane paliwami gazowymi Część 2-7: Wymagania szczególne Opiekacze i rożna bezkontaktowe |
PN_EN_203_3_2009_U | Urządzenia gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia -- Część 3: Materiały i elementy przeznaczone do kontaktu z żywnością i inne aspekty sanitarne |
pn-en_203-2-1_2015-04e | Urządzenia gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia Część 2-1: Wymagania szczególne Palniki otwarte i palniki typu wok |
pn-en_203-2-3_2015-04e | Urządzenia gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia Część 2-3: Wymagania szczególne Kotły warzelne |
PN-EN_1860-4_2005E | Urządzenia, paliwa stałe i podpałki do grila -- Część 4: Paliwa stałe do grilli jednorazowego użytku -- Wymagania i metody badań |
PN_EN_13834_A1_2009 | WprowadzaNaczynia kuchenne Naczynia użytkowane w tradycyjnych piekarnikach domowych |
PN_EN_498_2012_U | Wymagania dotyczące specjalizowanych urządzeń zasilanych skroplonymi gazami węglowodorowymi C3-C4 -- Opiekacze rożnowe do użytku na wolnym powietrzu |