UWAGA!

Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.

Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.


Wyszukaj normę:
Normy >> 97 >> 97.040 >>
Numer normyTytuł normy
PN_EN_28960_2011_UChłodziarki, urządzenia do przechowywania zamrożonej żywności, zamrażarki do domowego i podobnego użytku -- Pomiary hałasu emitowanego do powietrza
PN_EN_60705_2012_U_KOLORDomowe kuchenki mikrofalowe -- Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_61591_2002_A2_2011_UDomowe okapy nadkuchenne i inne wyciągi oparów kuchennych -- Metody badań cech funkcjonalnych
PN-EN_61591_2002_A11_2014-08E_KOLORDomowe okapy nadkuchenne i inne wyciągi oparów kuchennych Metody badań cech funkcjonalnych
pn-en_61591_2002_a12_2015-04eDomowe okapy nadkuchenne i inne wyciągi oparów kuchennych Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_30_1_4_2012_UDomowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwa gazowe -- Część 1-4: Bezpieczeństwo -- Urządzenia z jednym lub kilkoma palnikami wyposażonymi w automatyczny układ sterowania
PN_EN_30_1_4_2011Domowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwa gazowe Część 1-4: Bezpieczeństwo Urządzenia z jednym lub kilkoma palnikami wyposażonymi w automatyczny układ sterowania
PN_EN_30_1_1_A1_2010_U_KOLORDomowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe -- Część 1-1: Bezpieczeństwo -- Postanowienia ogólne
PN_EN_30_1_1_A2_2010_AC_2011_UDomowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe -- Część 1-1: Bezpieczeństwo -- Postanowienia ogólne
PN_EN_30_1_1_A2_2010_UDomowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe -- Część 1-1: Bezpieczeństwo -- Postanowienia ogólne
PN_EN_30_1_1_2010_KOLORDomowe urządzenia do gotowania i pieczenia na paliwo gazowe Część 1-1: Bezpieczeństwo Postanowienia ogólne
PN_EN_30_1_2_2012_UDomowe urządzenia do gotowania i pieczenia spalające gaz -- Bezpieczeństwo -Część 1-2: Urządzenia wyposażone w piekarnik i/lub opiekacz z wymuszonym obiegiem powietrza
pn-en_30-2-1_2015-10eDomowe urządzenia do gotowania i pieczenia spalające paliwa gazowe Część 2-1: Racjonalne wykorzystanie energii Postanowienia ogólne
PN_EN_50304_2009_A1_2010_UElektryczne kuchnie, płyty kuchenne, piekarniki i opiekacze do użytku domowego -Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_50304_2009_U_KOLORElektryczne kuchnie, płyty kuchenne, piekarniki i opiekacze do użytku domowego -Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_60619_2002_A2_2005_UElektryczne przyrządy do przygotowywania żywności -- Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_60704_2_10_2012_UElektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 2-10: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych kuchni, piekarników, opiekaczy, kuchenek mikrofalowych i urządzeń kombinowanych
PN_EN_60704_2_13_2011_UElektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 2-13: Wymagania szczegółowe dla okapów nadkuchennych
pn-en_60704-2-14_2013-10_a11_2015-03eElektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego Procedura badania hałasu Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące chłodziarek, urządzeń do przechowywania zamrożonej żywności i zamrażarek
PN_EN_50242_2008_A11_2012_U_KOLORElektryczne zmywarki do użytku domowego -- Metody pomiaru cech funkcjonalnych
PN-EN_60350-1_2014-03E_KOLORElektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 1: Elektryczne kuchnie, piekarniki, piekarniki parowe i opiekacze Metody badań cech funkcjonalnych
pn-en_60350-1_2014-03_a11_2014-12eElektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 1: Elektryczne kuchnie, piekarniki, piekarniki parowe i opiekacze Metody badań cech funkcjonalnych
PN-EN_60350-2_2014-03E_KOLORElektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 2: Płyty kuchenne Metody badań cech funkcjonalnych
pn-en_60350-2_2014-03_a11_2014-12eElektryczny sprzęt do gotowania do użytku domowego Część 2: Płyty kuchenne Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_60335_2_13_2010_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-13: Wymagania szczegółowe dotyczące frytownic, patelni i podobnego sprzętu
PN_EN_60335_2_13_2010_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-13: Wymagania szczegółowe dotyczące frytownic, patelni i podobnego sprzętu
PN_EN_60335_2_14_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych
PN_EN_60335_2_15_2007_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-15: Wymagania szczegółowe dotyczące sprzętu do ogrzewania cieczy
PN_EN_60335_2_16_2004_A2_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-16: Wymagania szczegółowe dotyczące młynków podzlewozmywakowych
PN_EN_60335_2_24_2005_A12_2010_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-24: Wymagania szczegółowe dotyczące sprzętu chłodniczego, urządzeń do wytwarzania lodów i wytwornic lodu
PN_EN_60335_2_24_2010_U_KOLORElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-24: Wymagania szczegółowe dotyczące sprzętu chłodniczego, urządzeń do wytwarzania lodów i wytwornic lodu
PN_EN_60335_2_25_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-25: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych oraz kuchenek mikrofalowych kombinowanych
PN_EN_60335_2_25_2007_A11_2010_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-25: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych oraz kuchenek mikrofalowych kombinowanych
PN_EN_60335_2_35_2005_A2_2011_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-35: Wymagania szczegółowe dotyczące przepływowych ogrzewaczy wody
PN_EN_60335_2_36_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-36: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych trzonów kuchennych, piekarników, płyt kuchennych i płytek grzejnych dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_37_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytownic dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_37_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytownic dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_42_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-42: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych pieców konwekcyjnych, sprzętu do obróbki termicznej w parze i pieców konwekcyjnych parowych dla zakładów zbiorowe
PN_EN_60335_2_47_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-47: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych kotłów warzelnych dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_48_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_48_2009_A11_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_58_2010_A11_2010_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-58: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych zmywarek do naczyń dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_6_2006_A12_2012_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu
PN_EN_60335_2_6_2006_A11_2010_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu
PN_EN_60335_2_74_2008_A2_2010_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-74: Wymagania szczegółowe dotyczące przenośnych grzałek nurkowych
PN_EN_60335_2_9_2007_A13_2011_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-9: Wymagania szczegółowe dotyczące opiekaczy i podobnego przenośnego sprzętu
PN_EN_60335_2_90_2006_A1_2010_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 2-90: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_108_2008_UElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania użytkowania -- Część 2-108: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrolizatorów
PN_EN_60335_2_13_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-13: Wymagania szczegółowe dotyczące frytownic, patelni i podobnego sprzętu
pn-en_60335-2-14_2009_a12_2016-03eElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych
pn-en_60335-2-25_2012_a1_2015-11eElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-25: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych oraz kuchenek mikrofalowych kombinowanych
PN_EN_60335_2_3_2007_AC_2012Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-3: Wymagania szczegółowe dotyczące żelazek elektrycznych
pn-en_60335-2-31_2015-02eElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-31: Wymagania szczegółowe dotyczące okapów nadkuchennych i innych wyciągów oparów kuchennych
pn-en_60335-2-34_2013-09pElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-34: Wymagania szczegółowe dotyczące sprężarek z silnikiem
PN_EN_60335_2_36_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-36: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych trzonów kuchennych, piekarników, płyt kuchennych i płytek grzejnych dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_37_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytkownic dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_37_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-37: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych frytkownic dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_38_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-38: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy jedno- i dwupłytowych dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_42_2009_KOLORElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-42: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych pieców konwekcyjnych, sprzętu do obróbki termicznej w parze i pieców konwekcyjnych parowych dla zakładÃ
PN_EN_60335_2_47_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-47: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych kotłów warzelnych dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_48_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_48_2009Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-48: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych opiekaczy i tosterów dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_50_2010Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-50: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych bemarów dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_58_2010Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-58: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych zmywarek do naczyń dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_6_2006_AC_2012Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu
pn-en_60335-2-6_2015-05eElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-6: Wymagania szczegółowe dotyczące stacjonarnych kuchni, płyt kuchennych, piekarników i podobnego sprzętu
PN_EN_60335_2_62_2011Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-62: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych wyparzaczy dla zakładów zbiorowego żywienia
PN_EN_60335_2_9_2007_AC_2011Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-9: Wymagania szczegółowe dotyczące opiekaczy i podobnego przenośnego sprzętu
PN_EN_60335_2_9_2007_AC_2012Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-9: Wymagania szczegółowe dotyczące opiekaczy i podobnego przenośnego sprzętu
PN_EN_60335_2_90_2011Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Część 2-90: Wymagania szczegółowe dotyczące kuchenek mikrofalowych dla zakładów zbiorowego żywienia
pn-en_50615_2015-04e_kolorElektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego Bezpieczeństwo użytkowania Wymagania szczegółowe dotyczące urządzeń do zapobiegania i tłumienia ognia do płyt kuchennych (płyt grzejnych)
PN_EN_61309_2002_UFrytkownice do użytku domowego -- Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_203_1_A1_2010Gastronomiczne urządzenia kuchenne na paliwo gazowe Część 1: Ogólne zasady bezpieczeństwa
PN_EN_203_2_1_2010Gastronomiczne urządzenia kuchenne na paliwo gazowe Część 2-1: Wymagania szczególne Palniki odkryte i palniki do woków
PN_EN_203_2_2_2010Gastronomiczne urządzenia kuchenne na paliwo gazowe Część 2-2: Wymagania szczególne Piekarniki
PN-EN_60335-2-14_2009_AC_2014-06Household and similar electrical appliances – Safety – Part 2-14: Particular requirements for kitchen machines ma status Poprawki do Polskiej Normy
pn-en_60335-2-14_2009_ac_2016-03pHousehold and similar electrical appliances – Safety – Part 2-14: Particular requirements for kitchen machines ma status Poprawki do Polskiej Normy
PN-EN_60335-2-15_2007_AC_2014-06PHousehold and similar electrical appliances – Safety – Part 2-15: Particular requirements for appliances for heating liquids ma status Poprawki do Polskiej Normy
PN_EN_1673_A1_2010_UMaszyny dla przemysłu spożywczego -- Piece obrotowe -- Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny
PN_EN_14957_A1_2010_UMaszyny dla przemysłu spożywczego -- Zmywarki do naczyń z przenośnikiem -ń przenośnikiem bezpieczeństwa Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny
PN_EN_1673_A1_2010Maszyny dla przemysłu spożywczego Piece obrotowe Wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny
PN_EN_15181_2008_UMetoda pomiaru zużycia energii piekarników gazowych
PN-EN_60661_2014-11E_KOLORMetody pomiaru cech funkcjonalnych elektrycznych przyrządów do parzenia kawy do użytku domowego
PN-EN_12815_2004_AC_2014-09PResidential cookers fired by solid fuel – Requirements and test methods ma status Poprawki do Polskiej Normy
PN_EN_60442_2002_A1_2003_UTostery elektryczne do użytku domowego i podobnego -- Metody badań cech funkcjonalnych
PN_EN_60442_2002_UTostery elektryczne do użytku domowego i podobnego -- Metody badań cech funkcjonalnych
PN-EN_203-1_2014-05EUrządzenia gastronomiczne zasilane paliwami gazowymi Część 1: Ogólne zasady bezpieczeństwa
PN-EN_203-2-7_2014-05EUrządzenia gastronomiczne zasilane paliwami gazowymi Część 2-7: Wymagania szczególne Opiekacze i rożna bezkontaktowe
PN_EN_203_3_2009_UUrządzenia gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia -- Część 3: Materiały i elementy przeznaczone do kontaktu z żywnością i inne aspekty sanitarne
pn-en_203-2-1_2015-04eUrządzenia gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia Część 2-1: Wymagania szczególne Palniki otwarte i palniki typu wok
pn-en_203-2-3_2015-04eUrządzenia gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia Część 2-3: Wymagania szczególne Kotły warzelne
PN-EN_1860-4_2005EUrządzenia, paliwa stałe i podpałki do grila -- Część 4: Paliwa stałe do grilli jednorazowego użytku -- Wymagania i metody badań
PN_EN_13834_A1_2009WprowadzaNaczynia kuchenne Naczynia użytkowane w tradycyjnych piekarnikach domowych
PN_EN_498_2012_UWymagania dotyczące specjalizowanych urządzeń zasilanych skroplonymi gazami węglowodorowymi C3-C4 -- Opiekacze rożnowe do użytku na wolnym powietrzu